|
cemrah
|
 |
« : Ekim 27, 2008, 14:00:46 14:00 » |
|
"Abdo'nun Mezarı" Abdo'nun mezarını kayadan oyun Sağına soluna anam anam çiçekler koyun Vurma zalim vurma yaram derindir Eğer yaram sağalırsa mevlam kerimdir Abdo'nun yanına Mircan'ı koyun Vurma zalim vurma vurma yaram derindir Eğer yaran sağalırsa mevlam kerimdir
Abdo'nun evleri saraya bakar Abdo'mu vurmuşlar anam anam kanları akar Vurma zalim Müslim vurma yaram derindir Eğer yaram sağalırsa mevlam kerimdir Anası duymuştur ağıtlar yakar ağıtlar yakar Vurma zalim vurma vurma yaram derindir Eğer yaram sağalırsa mevlam kerimdir
|
|
|
|
|
|
TÜRKÜLER BİZİM ASIL KİMLİĞİMİZDİR.
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2008, 14:03:40 14:03 » |
|
''Evlerinin Önü Tahta Daraba 1"
Evlerinin önü (zello) tahta daraba Zello zello tahta daraba Malı mülkü sattım (zello) verdim şaraba Zello zello verdim şaraba Şarapçının evi (zello) olsun haraba Zello zello oldu haraba
Evlerinin önünden (zello) gelir geçersin Zello zello gelir geçersin Kanımı kadehe (zello) koyar içersin Zello zello koyar içcrsin Ya beni alırsın (zello) ya vazgeçersin Zello zello ya vazgeçersin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2008, 14:05:31 14:05 » |
|
"Bağda Güller Açıyor"
Bağda güller açıyor Gülüm benden kaçıyor Gülüm harmanı gezer Ah Yüreğim de acıyor
Aman aman bağda gül Şakır şakır dalda (*bağda) gül Birazcık da gel beriye Harmanlıktan geriye
Bağda güller sarısı Geldi gece yarısı Yirmisine basınca Oldu efe karısı
(Ek dörtlük) Bağda gülün sarısı Yar ömrümün yarısı Bileydim hiç sevmezdim Geçti ömrün yarısı
Aman aman bağda gül Şakır şakır dalda gül Birazcık beriye Harmanlıktan geriye
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2008, 14:09:31 14:09 » |
|
"Görmeyince Sabredemem"
Görmeyince sabredemem bir sahat Göynümdedir kabahat Ben bilirim hep sendedir kabahat Ah görünce rahatım gider o sahat
Ben bilirim göynümdedir kabahat Ben bilirim hep sendedir kabahat
Sen düşürdün beni dilden dillere Eşgi çeşmim kaldı çöllere Eşgi çeşmim kondu ki yar çöllere Ah neler dedim ne söyledim ellere
Ben bilirim göynümdedir kabahat Ben bilirim hep sendedir kabahat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2008, 14:14:02 14:14 » |
|
"Urfalıyam Dağlıyam"
Urfalıyam dağlıyam Bahçeliyem bağlıyam
Ağam da şimdi gelir Paşam da şimdi gelir Güzel de şimdi gelir vay
Ben yarimden ayrıldım Ciğerimden dağlıyam
Urfa'nın bedenleri Çevirin gidenleri
Vurun vurun öldürün Yari terk edenleri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2008, 14:14:49 14:14 » |
|
"Şu Dünyada Üç Şey Vardır Görünür"
Şu dünyada üç şey vardır görünür Ah biri keklik biri ördek kaz da var Keklik senin ördek senin kaz senin Ah suya giden top zülüflü yar benim
Şu bahçede üç meyve var yenilir Ah biri elma biri ayva nar da var Elma senin ayva senin nar senin Ah suya giden top zülüflü yar benim
Şu bahçede üç çeşme var içilir Ah biri şerbet biri şeker bal da var Şerbet senin şeker senin bal senin Ah suya giden top zülüflü yar benim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2008, 14:16:38 14:16 » |
|
"Kalenin Ardında Üç Ağaç İncir"
Kalenin ardında üç ağaç incir Elimde kelepçe boynumda zencir Çekme zencirleri kollarım incir
Atma bu taşları ben yaralıyım Elalem al geymiş ben karalıyım
Kalenin ardında bir taş olaydım Gelene geçene yoldaş olaydım Bacısı güzele kardaş olaydım
Kalenin ardında ben gördüm onu Mavidir şalvarı beyazdır donu El ne derse desin ben sevdim onu
Kaleden kaleye şahin uçurdum Ah ile vah ile ömrüm geçirdim Yar bize gelende şerbet içirdim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2008, 23:52:32 23:52 » |
|
Urfanın etrafı dumanlı dağlaR
Urfanın etrafı dumanlı dağlaR amaN aman İçerim yanıyor yar yar gözlerim ağlar Benim zalım derdim cihanı dağlaR amaN aman Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı goyarlar
Urfa dağlarında gezer bir ceylaN amaN aman Yavrusun yitirmiş anam ağlıyor yaman Benim bu derdime bulunmaz dermaN amaN aman Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar Anandan babandan yardan ayrı goyarlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2008, 23:54:50 23:54 » |
|
Ben Bir Yakub İdim Kendi Halımda
Şanlıurfa-Ahmet Uzungöl - Mehmet Özbek
Ben Bir Yakub İdim Kendi Halımda Mevlamın Kelâmı Vardı Dilimde Yusuf'u Kaybettim Ken'an İlinde
Ağlar Yakub Ağlar Yusuf'um Deyu Gitti De Gelmedi Vah Yavrum Deyu
Bir Bezirgân Geldi Üç Aylık Yoldan Yusuf'u Çıkardı Kırk Arşın Kuyudan Keremkâri Kıldı Mısır'a Sultan
Ağlar Yakub Ağlar Yusuf'um Deyu Gitti De Gelmedi Vah Yavrum Deyu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2008, 23:55:32 23:55 » |
|
Harman Yeri Sürseler
Şanlıurfa - Hilmi Ersoy - Muzaffer Sarısözen Harman Yeri Sürseler... Oy Sanem Yerine Gül Ekseler... Esmer Gaday Ben Alim
Bahtılı Gız Başına... Oy Sanem Sevdiğine Verseler... Esmer Gaday Ben Alim
Harman Yeri Yaş Yeri... Oy Sanem Yavaş Yeri Hoş Yeri... Esmer Gaday Ben Alim
Gel Beraber Gezelim... Oy Sanem Sevdigim Gitme Geri... Esmer Gaday Ben Alim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2008, 23:56:20 23:56 » |
|
Ordumuz Gitti Muş'a Dayandı
Şanlıurfa - Yöre Ekibi - Muzaffer Sarısözen
Ordumuz Gitti Muş'a Dayandı Taşı Toprağı Kana Boyandı Bitlis'i Gördüm Yüreğim Yandı Ağlama Aney Belki Gelirem
Hasan Kalesi Bir Yüce Kale Edirafı Aney Dağı Kerbelâ Yüzbaşım Gitti Gelmedi Halâ Ağlama Aney Belki Gelirem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2008, 23:57:06 23:57 » |
|
İki Dağın Arasında Kalmışam
Şanlıurfa - Mehmet Özbek - Mehmet Özbek
İki Dağın Arasında Kalmışam Bülbül Kimin Daldan Dala Konmuşam Ne Gün Görüp Ne Miraz Almışam
Ana Beni Bu Zalımlar Vurdular Oy Vurdular Da Alkanlara Koydular Oy
Mezar Arasında Harman Olur Mu Kama Yarasına Derman Olur Mu Osman'ı Vuranda İman Olur Mu
Yıkılır Mı Hastane Binası Sarılır Mı Genç Osman'ın Yarası Sende Kama Bende Sevda Yarası
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2008, 23:57:54 23:57 » |
|
Kapuyu Çalan Kimdir
Şanlıurfa – (Mukim) Tahir Oturan
Kapuyu Çalan Kimdir Aç Bahım Gelen Kimdir Yaram Derine Düştü Belki Gelen Hekimdir
Koy Desinler Desinler O Dilleri Yesinler Halep’li Bahçasında Nesime’m Oynar Desinler Feride’m Oynar Desinler
Liverimin Kaytanı Sen Geldin Ağam Hanı Yüzde Seven Çok Olur Candan Sevenim Hanı
Koy Desinler Desinler O Dilleri Yesinler Halep’li Bahçasında Nesime’m Oynar Desinler Feride’m Oynar Desinler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2008, 23:58:30 23:58 » |
|
Kolumu Salladım Toplar Oynadı
Kolumu salladım toplar oynadı Kara taş içinde çete kaynadı Yaşasın Urfalılar teslim olmadı
Di yeri yeri kumandanlar yeri Çetelerim gidiyor dönmüyor geri
Tılfındır hastahane karşıma karşı Gavur Fransızın bomba atışı Urfa çetelerinin süngü takışı
Dı yeri yeri kumandanlar yeri Çetelerim gidiyor dönmüyor geri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cemrah
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2008, 00:16:18 00:16 » |
|
Kara Köprü Narlıktır
Şanlıurfa-Mustafa Savaş-Mehmet Özbek
Kara Köprü Narlıktır Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le Güzellik Bir Varlıktır Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le Şal Aba Giyinenler Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le Sevdiğine Layıktır Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le
Kala Altı Mağara Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le İpek Sardım Tarağa Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le Ben Dedim Yakın Olsun Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le Felek Saldı Irağa Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le
Dağlara Lale Düştü Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le Güle Velvele Düştü Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le Öldüğüme Acımam Le Havar Dile Dile Le Dile Le Le Le Yar Elden Ele Düştü Le Öldüm Dile Dile Le Dile Le Le Le
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|